Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Vi Slutar Aldrig Cykla!


 

 

 

DSC00136.jpg

Vi är nu inne på vårt tredje år i projektet "Vi Slutar Aldrig Cykla!" som drivs med medel från Allmänna Arvsfonden. Projektet riktar sig till dig som är 61 år eller äldre och som vill få nya möjligheter att komma igång och cykla trots att det inte fungerar med en ordinär tvåhjulig cykel. Vår bas är friidrottshallen Tybblelundshallen som ligger på Tybblelundsvägen 3 i Örebro, strax bortom campusområdet. Stadsbuss nummer 9 stannar precis utanför arenan, det finns gott om parkeringsplatser. Tillgängligheten inne i arenan är mycket bra, allt finns i ett plan.

Under den kallare delen av året cyklar vi inomhus i friidrottshallen. När vädret blir varmare cyklar vi utomhus i de runt arenan närliggande omgivningarna.

Våra anpassade cyklar är trehjuliga trampcyklar, trehjuliga armcyklar och tandemcyklar. Alla varianternas finns i lite olika utföranden.

Varje kurstillfälle innehåller ett cykelpass där vi tränar våra färdigheter med att hantera cyklarna. Efter cykelpasset har vi en gemensam fikastund med information av olika slag.

Kostnaden för att få vara med är samma som medlemsavgiften i vår klubb, för närvarande 200 kronor per år. I den första avgiften ingår en cykelhjälm och en reflexväst. Likaså är det gemensamma fikat kostnadsfritt. Innan du bestämt dig får du prova på tre gångenr utan kostnad.

 Du kan ansluta dig till kursen och projektet när du vill. Det är bara att komma till något av våra kurstillfällen!

För frågor, ring projektledare Eric Poignant på 070-7656855 Du kan också skicka sms på samma nummer eller skriva till This is a mailto link

 

 

 

                  logotype Arvsfonden

  

Postadress:
CK Armkraft - Cykel
Tybblelundsvägen 3
70286 Örebro

Kontakt:
Tel: 0707656855
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

Nordins logga

logga Arvsfonden